email
mariskakret.com
|
Professor at Leiden University
email
linkedin

Mariska Kret has been nominated for the Vrouw in de Media (Woman in the media) Award!

Afgelopen jaar kwam Mariska Kret in de media als wetenschappelijk expert op het gebied van psychologie in mensen en dieren. Door haar aanwezigheid in de media is Mariska Kret voor de provincie Zuid-Holland genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2022. Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op de radio en televisie en in kranten en digitaal nieuws. In 2021 was het percentage vrouwen dat als expert in de media verscheen slechts 26,7%. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. De awards worden jaarlijks georganiseerd door expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en sprekersbureau ZijSpreekt.

Het percentage vrouwelijke hoogleraren in Nederland is erg laag. In 2021 was maar een kwart van de hoogleraren vrouw. Dat is een stuk lager dan het Europese gemiddelde en dit percentage moet omhoog. Met meer vrouwelijke experts in de media hopen we dat meisjes en vrouwen aangemoedigd worden om deze richting op te gaan en wordt het beeld van vrouwelijke experts steeds meer genormaliseerd.

Mariska Kret zelf over de nominatie: “Ik ben ontzettend blij genomineerd te zijn voor de Vrouw in de Media Award! Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de media en treden minder vaak op als expert. Ik hoop dat als meisjes én jongens mij als wetenschapper op tv zien, het beeld over wetenschappers verandert en dat dit jonge vrouwelijke wetenschappers uiteindelijk zal helpen om makkelijker door te stromen naar de top. “

Je kan tot 14 januari stemmen op Mariska voor Vrouw in de Media via deze link!

Latest news
Latest blog