email
mariskakret.com
|
Professor at Leiden University
email
linkedin

Gezocht: stagiairs met interesse in evolutie, vergelijkend onderzoek met apen en emoties.

Afgelopen maand is onderzoeksproject ‘De Aap in Ons’ van start gegaan in de Apenheul (prachtig park met diverse primatensoorten in Apeldoorn). In dit project geven we bezoekers, jong en oud, de kans om dezelfde taken uit te voeren als de bonobo’s en orang-oetans. Hoe kijken mensen naar de emoties van mensen? Kijken bonobo’s en orang-oetans op dezelfde manier als wij naar de emoties van hun soortgenoten? En hoe reageren mensen op de uitingen van emotie van een aap en andersom? Naast de bestaande taken gaan we bij mensen een nieuwe emotie taak uitproberen waarin we kijken naar onbewuste associaties tussen bijvoorbeeld bekende (familie, vrienden) en onbekende mensen (bekend = “goed”, onbekend = “slecht”, is wat vaak gevonden wordt). Deze taak wordt in de psychologie gebruikt met woorden, maar omdat apen en jonge kinderen niet kunnen lezen, willen we kijken of we een volledig pictoriale versie kunnen ontwerpen met foto’s van positieve en negatieve objecten. Afhankelijk van de resultaten gaan we onderzoeken of de taak ook geschikt is voor de apen. De taak zou dan ingezet kunnen worden om voorkeuren bij apen te meten.

Voor de zomermaanden zijn we (vooral voor de weekenden) nog heel hard op zoek naar enthousiaste studenten (WO, HBO of 6 VWO) die ervaring op willen doen in het onderzoek.

Ben jij:

  • Gemotiveerd
  • Enthousiast
  • Sociaal
  • ~3 weken beschikbaar (in overleg, 21 dagen mogen uitgesmeerd worden tussen mei en oktober)

Dan zijn we op zoek naar jou! Voor meer informatie, stuur een mailtje naar m.e.kret@fsw.leidenuniv.nl of bel me op 06 51828113.

Latest news
Latest blog